Tekens dat het tijd is om van baan te veranderen

human resource career Werk is de plek waar we het grootste deel van ons leven doorbrengen, voor sommigen is het ...

Inhoudsopgave:

human resource career

Werk is de plek waar we het grootste deel van ons leven doorbrengen, voor sommigen is het gewoon “komen en gaan”, maar voor anderen kan het het werk van je leven zijn, waar iemand zijn ziel in steekt.

Maar iedereen heeft een moment waarop hij begint na te denken over hoe hij een ontslagbrief moet schrijven, alles moet veranderen, wanneer er niet langer die emoties zijn en die terugkeren bij het voltooien van hun taken (elke dag draait de zin ‘ik wil van baan veranderen’ in mijn hoofd)

Meestal zetten lage lonen of een gebrek aan vooruitzichten mensen ertoe aan mensen te ontslaan, maar dit zijn niet de enige factoren. Gedurende de dag voer ik minimaal 3-4 sollicitatiegesprekken, en mijn recruiters sturen me ook kandidaten voor klanten, waarin ze gedetailleerd beschrijven waarom de sollicitant van baan wil veranderen. Ik heb de 7 meest voorkomende redenen geïdentificeerd (in aflopende volgorde), die door de aanvragers worden genoemd.

1) Geen professionele ontwikkeling

In de regel investeren kandidaten in het concept van “ontwikkeling” in het verbeteren van hun professionele vaardigheden en het leren van nieuwe dingen. Als iemand lange tijd in de “geen ontwikkeling” -zone zit, rolt iemand terug in zijn competenties of staat hij op zijn best stil. Het bedrijf biedt geen mogelijkheid om te leren, luistert niet naar uw suggesties om werkprocessen te verbeteren, enz. Er komt een intellectuele impasse aan. Als dit gebeurt, moet u alarm slaan! Als een specialist niet professioneel groeit, verliest hij zijn waarde en belang op de arbeidsmarkt.

2) Trage ontwikkelingstempo van het bedrijf, de doelen van de organisatie vallen niet samen met de doelen van de medewerker

Het komt vaak voor als je bij een bedrijf in oprichting komt, als het werktempo hoog is, er een grote stroom van verschillende taken is en je wordt gedreven door zo’n snelheid. Maar dan verstrijkt de tijd en vertraagt ​​alles, verandert chaos in een begrijpelijk systeem, worden processen gereguleerd en wordt het leven rustiger. Dit is typerend voor startende mensen die door zo’n regime gemotiveerd worden om te werken. Wanneer het bedrijf naar een andere fase gaat, valt de lont weg en is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe ambitieuze taken en op deadlines te leven.

3) Geen promotie en salaris

Iedereen is zo’n verhaal tegengekomen als je lang werkt, maar er is geen salarisindexatie, het bedrijf heeft geen beoordelingssysteem, je kunt niet boven je functie uit springen en naar een andere afdeling gaan, doorgroeimogelijkheden zijn gestegen. Of je bent gepromoveerd, krijgt meer verantwoordelijkheid, maar de geldcomponent blijft hetzelfde en andersom is het salaris verhoogd, maar ben je als specialist niet gegroeid.

4) Angst voor de leider

Het gebeurt wanneer iedereen tevreden is met de baan, maar de manager vertelt de werknemers voortdurend dat ze “niemand om ze te noemen” zijn, aan het werk komen met de eerste gedachte, zodat je je baas niet hoeft te ontmoeten. Dergelijke verhalen doen zich vaak voor bij het wisselen van topmanagement of bij het overstappen naar andere afdelingen. Proberen een consensus te vinden, verergert de situatie alleen maar en escaleert soms in pesten.

5) Geen vrijheid van handelen

Het initiatief is strafbaar of wordt volledig genegeerd door de leiding. Het is in het bedrijf niet geaccepteerd om ideeën voor te stellen, het is onmogelijk om de ontwikkeling van het bedrijf te beïnvloeden, en de enige die iets kan veranderen, is de leider zelf, die te conservatief is en bang voor verandering. Als je jezelf in deze situatie herkent, altijd vecht voor nieuwe ideeën en tegen een muur botst, dan is het tijd om te vertrekken. Niets zal veranderen, want en het hele team is als je leider, ze zijn gewend om in zo’n systeem te leven en zitten vast in dit moeras.

6) Je waardeloos voelen

Je ziet het resultaat van je werk niet, het werk wordt op tafel gedaan, je denkt niet dat je iets nuttigs doet. Eentonigheid van taken begint te leiden tot apathie en de motivatie om te werken verdwijnt helemaal.

7) Professionele en emotionele burn-out

Niet te verwarren met vermoeidheid, wanneer een vakantie of een paar vrije dagen het probleem kunnen oplossen. De eerste tekenen zijn allerlei apathie voor werk, wanneer je met geweld taken uitvoert die vroeger een ongelooflijke buzz veroorzaakten. Burn-outkwesties zijn niet nieuw, maar het veranderen van baan lost de situatie misschien niet op, je moet dieper begrijpen. Het is zelfs mogelijk om uw beroep helemaal te wijzigen.

Of is het mogelijk om iets te doen en de situatie op te lossen?

Als je constant denkt dat ‘genoeg om dit te verdragen’, je de gedachten van ontslag zoals kauwgom kauwt en situaties in je hoofd herhaalt terwijl je naar je baas gaat en een verklaring op zijn bureau gooit, dan heb je hoogstwaarschijnlijk al voor 99% besloten, dat het tijd is om te vertrekken en alleen de angst voor het onbekende houdt je vast.

Als dergelijke gedachten periodiek komen, bedenk dan waar de benen vandaan groeien, wat is de oorzaak? Ik stel voor dat u een korte enquête doorloopt, eerlijk antwoordt en misschien vindt u een antwoord voor uzelf en neemt u de juiste beslissing. Schrijf alle antwoorden op een vel papier en lees ze de volgende dag met een frisse geest. Hoe tevreden ben je met wat je hebt geschreven? We handelen vanuit het principe van verwachting> realiteit

  1. Waarom accepteerde u het aanbod van dit bedrijf, wat waren uw verwachtingen? > Wat heb je uiteindelijk gekregen?
  2. Omschrijf uw ideale werkplek? > Hoe komt het overeen met de huidige?
  3. Wie zie je jezelf in het bedrijf in de context van een half jaar en een jaar? > Hoe realistisch is het op uw huidige werkplek?
  4. Wat zou je nooit tegenkomen op het werk? > Waren dergelijke situaties in het huidige bedrijf?
  5. Wat zou je willen veranderen in je huidige baan? > Is dit mogelijk?

En nog een paar vragen

  1. Is uw leider een autoriteit voor u? Zo ja, op welke manier?
  2. Is uw salaris hoger of lager dan het marktgemiddelde?
  3. Wat moet er in het bedrijf worden veranderd om effectief te kunnen werken? Dit kan gedaan worden?

Onthoud één belangrijk ding, dat het geen zin heeft om uw twijfels in uzelf te houden, te handelen, in dialoog te gaan met management, collega’s, een actieve positie te tonen, niet te wachten tot u wordt opgehaald of een budget voor training krijgt toegewezen.

seekers kickstart

http://youtu.be/iHYrOBkcd-c

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde Berichten

Bemiddeling voor de zzp: de slimme keuze voor zelfstandig professionals

Als zzp’er wil je vooral bezig zijn met wat je goed kan: je vak uitoefenen. Toch komt er vaak veel meer bij kijken dan alleen

...

Ontdek jouw mogelijkheden door te werken met een Wajong

Heb je een Wajong-uitkering en voel je de drang om de arbeidsmarkt te verkennen en jouw unieke capaciteiten te benutten? Dan sta je op het

...

Waar vind je vacatures assistent accountant?

Als je opzoek bent naar een vacature assistent accountant in Nederland kun je op verschillende plaatsen terecht. Ik ga je meenemen en laten zien waar

...

Wat houdt het vakgebied procesoperator in?

De meeste mensen hebben wel eens van het vakgebied procesoperator gehoord, maar wat is dit, wat houdt het in? Het is de mens achter de

...