Amsterdam Plaza
Image default
Eten en drinken

Wat je moet weten over Manuka Honing

Manukahoning is een honingsoort die gemaakt wordt van de nectar van de Manuka struik. Deze boom komt alleen voor in Australië en Nieuw-Zeeland. In feite is elke soort honing anders. Hun componenten zijn niet hetzelfde. Het resultaat is dat hun kleur en smaak anders zijn. De honing van de Manuka-boom heeft een donkerbruine kleur en de smaak is erg sterk. Deze honing bevat ook waterstofperoxide dat de kwaliteit van het antibioticum verbetert. Deze honing biedt ook een antibacteriële functie. De antibacteriële component van deze honing staat bekend als methylglyoxal of MGO. Hoe groter de concentratie MGO, hoe sterker de antibacteriële stof die het bevat.

 

De voordelen van honing van Manuka Tree

Manukahoning bestaat uit verschillende waardevolle stoffen zoals aminozuren, calcium, ijzer, magnesium, kalium, vitamine B en zink. Omdat het een antibacteriële werking heeft, kan deze honing de bacteriën in je lichaam bestrijden. Bovendien is deze honing nuttig om je huidproblemen te overwinnen. Je kunt bijvoorbeeld op deze honing vertrouwen om eczeem en acne te genezen. Het kan ook de gewonde huid genezen. Deze honing is ook nuttig om keelpijn te genezen en je immuunsysteem te stimuleren. Het kan ook ontstekingen bestrijden en alle schadelijke bacteriën vernietigen.

 

De componenten van honing

Deze pure honing bevat verschillende antibacteriële componenten. Ten eerste bevat het waterstofperoxide dat een antibioticum kan zijn. Je moet er rekening mee houden dat waterstofperoxide gevoelig is voor hoge temperaturen en licht. Je moet deze honing dus niet verhitten. Je moet het ook op een donkere plaats bewaren. Daarnaast bevat deze honing ook nog een antibacteriële stof. Deze pure honing is effectief om alle soorten bacteriën te bestrijden. Bovendien is het rijk aan waardevolle en nuttige stoffen zoals ijzer, vitamine B, aminozuren, koper, natuurlijk natrium, magnesium en fosfor. Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam goed functioneert. Bovendien kan het ook de melatonineproductie stimuleren om ervoor te zorgen dat je beter en dieper slaapt.

 

De originele honing identificeren

De prijs van deze pure honing is hoog aangezien de vraag toeneemt maar het aanbod onzeker is. In een jaar wordt er slechts 1500 ton honing geoogst. Daarom moet je op de hoogte zijn van nep honing. Je kunt deze tips volgen om echte Manuka-honing te identificeren. Ten eerste bevat het label het keurmerk UMF. Deze honing moet in Nieuw-Zeeland worden geproduceerd. Het product moet een beoordeling nummer en handelsmerk UMF hebben. Door deze criteria in overweging te nemen, kun je bepalen welke honing echt en nep is.